Glamping: Den lyxiga versionen av camping

17 november 2023
Renate Degerth

editorial

Länge har framför allt entusiaster för utomhusvistelse och backpackers varit de som valt att campa vid sina resor, men en ny rörelse mot lyxigare camping har öppnat upp för en vidare publik. Glamping, en kombination av glamour och camping, ger resenärer möjlighet att njuta av naturen utan att avstå från lyx och bekvämlighet. I denna artikel dyker vi djupare in i ämnet och får reda på vad glamping egentligen är.

Vad är Glamping?

Termen ’glamping’ har blivit allt mer populär under de senaste åren. Det är en hybrid mellan ordet ’glamorösa’ och ’camping’, vilket antyder det lyxiga i denna form av camping. Istället för att sova på en hård mark i en trång tält, kan du njuta av en bekväm säng i en mysig och väl dekorerad yurt, en form av nomadtält som härstammar från Centralasien, eller till och med en fullt utrustat husvagn med alla moderna bekvämligheter. Glamping är mycket mer än bara lyxiga boendealternativ. Utöver bekvämlighet ger glamping också ett tillfälle att koppla av och luta sig tillbaka i naturens skönhet och lugn. Istället för att behöva oroa sig för att samla ved för att göra mat eller hålla mygg och andra insekter distans, kan du spendera tid med att utforska omgivningen, läsa en bok, eller bara slappna av och njuta av stjärnhimlen.

Fördelar med Glamping

En av de största fördelarna med glamping är tillgången till bekvämligheter som inte vanligtvis finns när man campar. Detta innebär att man kan njuta av väsentligheter som rinnande vatten, värme, bekväma sängar och ibland till och med ett fullt utrustat kök. För dem som tycker om att campa men inte föredrar att kasta sig fullt ut i vildmarken, är glamping en perfekt lösning. Dessutom, medan traditionell camping ofta innebär att vistas i mer avlägsna, mindre tillgängliga områden, finns glampingsajter ofta närmare turistattraktioner, städer och andra bekvämligheter. Detta gör glamping till ett bra alternativ för familjer, seniorer eller personer med rörelsehinder som kanske inte känner till de mer avlägsna deletarna av traditionell camping.

glamping

Kasta dig in i Glamping med Kloten Resort

För den som är intresserad av att uppleva glamping finns det ingen bättre plats än Kloten Resort i Sverige. Beläget i det natursköna Dalarna, erbjuder Kloten Resort olika former av lyxiga campingalternativ, inklusive stugor, husvagnar och till och med lyxiga tält. Kloten Resort lägger stor tonvikt på att erbjuda en lyxig utomhusupplevelse. Här kan du njuta av lyxen i bekväma boenden, vackra omgivningar och utmärkt gästservice. Förutom att erbjuda utmärkt boende, erbjuder de även aktiviteter som vandring, cykling, fiske och paddling för att göra din vistelse ännu mer minnesvärd. För den ultimata glamping-upplevelsen, rekommenderar vi att du ger Kloten Resort en chans. Du kommer inte att bli besviken.

Fler nyheter